szombat, 20 június 2020 11:49

Évi egymillió forint feletti bevétel jelentése

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

A katá-s vállalkozónak az éves kata bevallásában szerepeltetni kell, hogy volt-e olyan üzleti partnere, akitől az előző év során egymillió forintot meghaladó bevételt szerzett. Aki az összeget fizette a katá-s vállalkozásnak, annak is bevallást kell benyújtania a kifizetett összegről.

Azoknak a vállalkozásoknak, akik katá-s vállalkozásnak az előző év során összesen egymillió forintot elérő összeget fizettek, külön bevallást kell benyújtani ezekről a kifizetésekről. Ez a ’K102-es bevallás, határideje a következő év március 31-e.

Ezt azért kell jelenteni, hogy egy esetleges ellenőrzés során meg tudják nézni, hogy nem munkaviszony helyett dolgozik-e valaki katá-s vállalkozóként egy cégnél. Erre az esetre ezt az egymilliós határt határozták meg.

e commerce 2897798 1280

Megjelent: 582 alkalommal Utoljára frissítve: szombat, 01 augusztus 2020 08:05

Média

A KATÁ-s vállalkozónak az éves KATA bevallásában szerepeltetni kell, hogy volt-e olyan üzleti partnere, akitől az előző év során egymillió forintot meghaladó bevételt szerzett. Aki az összeget fizette a KATÁ-s vállalkozásnak, annak is bevallást kell benyújtania a kifizetett összegről.
  • Minta

    Reklám helye