Letölthető dokumentumok

A Tartalomjegyzékből kiderül, hogy mennyi fontos és hasznos témáról írtunk az Egyéni vállalkozó leszek! című E-könyvünkben, amelyben kezdő, újrakezdő és működő vállalkozások is találnak a szabályok mellett gyakorlati tanácsokat is. Az E-könyvet a www.vallalkozoikerdesek.hu oldalon lehet megszerezni.

Összefoglaló: 2020. július 1-jén új időszámítás kezdődik a NAV számlaadat szolgáltatás terén. Kire, hogyan vonatkozik az új szabályozás? És meddig tart a szankciómentes időszak?

A legfontosabb számlázási alap információk röviden összefoglalva.

Az általunk használt online számlázó rendszerről, amellett, hogy a NAV felé SZAMLAZO nyomtatványon bejelentjük az igénybe vételét, nyilvántartás is kell vezetnünk.

Az általunk használt számlázó programról amellett, hogy a NAV felé SZAMLAZO nyomtatványon bejelentjük a használatba vételét, nyilvántartás is kell vezetnünk.

Nyomtatvány fajtánként nyilvántartást kell vezetni az általuk vásárolt és használt nyugtatömbökről és számlatömbökről. Amikor megvásároljuk a nyomtatványt, akkor rögtön fel is vezetjük azt nyilvántartásunkba.

A feltöltött részlet egy fejezet az Egyéni vállalkozó leszek! című E-könyvünkből, amely elérhető a www.vallalkozoikerdesek.hu oldalon.

Miről szól a könyv? Vilmos vállalkozást szeretne indítani, így felkereste Könyvelő Katicát, hogy megbeszéljék, melyik vállalkozási forma lenne számára a legjobb választás, hogyan tudja azt elindítani, mire figyeljen a működés során, és mindez mennyibe kerül neki.

Mivel Vilmosnak első vállalkozásként az egyéni vállalkozás lenne a legjobb választás, így az erre vonatkozó tudnivalókat beszélték meg elsősorban. A beszélgetés egyik témája volt az online számla regisztráció. Mivel 2020. július 1-től ez szinte minden vállalkozást érint, így a könyv ezen fejezetét ebben a formában mindenki számára elérhetővé tesszük bízva abban, hogy ezzel nem csak Vilmosnak, hanem sokaknak segítségére lehetünk. 

Az e-könyv szerzői: Dajka Edit és Reggel Dalma.

 
 
Powered by Phoca Download
  • Minta

    Reklám helye