Számlák mentése ingyenes számlázó használata esetén

Ha valaki a szamlazz.hu vagy a billingo.hu ingyenes online számlázó rendszerét használja, akkor mielőbb le kell mentenie magának az előző évben kiállított számláit, mert az ingyenes használat lehetősége nem tartalmazza a számlák ingyenes megőrzését.

hétfő, 14 december 2020 19:18

Főbb adóváltozások 2021

Írta:

2021. január 1-től is lesz néhány adóváltozás, és természetesen majd az év során is lesznek további változások. 2021. január 1-től az online számlajelentésben történik jelentős változás, gyakorlatilag minden kiállított számlát jelenteni kell az adóhivatal felé. A pénztárgépet üzemeltetőknek kötelező lesz az elektronikus fizetés biztosítása. A gépjárműadót 2021-ben már az adóhivatal felé fogjuk fizetni. Emellet a KATA alanyok és azok számlabefogadói szembesülnek a plusz adófizetési kötelezettség bevezetésével kapcsolt vállalkozás esetében és abban az esetben, ha a kata alany részére fizetett éves díj összege meghaladja a 3 millió forintos összeget. Ez az érintetteknek komoly fejtörést okoz, hogy az alternatív megoldások közül melyiket válasszák, mert mindegyik többe kerül a katánál.

Minden évben, december hónapban lehet megtenni bizonyos adózási választásokat a jövő évre vonatkozóan. Ezeket a választásokat változásbejelentő nyomtatványon kell bejelenteni az adóhivatal felé. Többek között ilyenkor választhatnak az áfa alanyok a következő évre alanyi adómentességet, és ilyenkor választhatnak az alanyi adómentesek a jövő évre áfa alanyiságot.

Ezeket a bejelentéseket csak akkor kell megtenni, ha változtatni szeretnénk a jelenlegi adózási módunkon.

hétfő, 12 október 2020 12:36

Munkavédelmi előírások

Írta:

Vannak vállalkozások, amelyek viszonylag keveset foglalkoznak a munkavédelemmel, hiszen ebben a könyvelő nem tud segíteni. Viszont, ha a vállalkozásnak legalább legalább 1 fő alkalmazottja, akkor munkavédelmi oktatást kell biztosítania a számára.

Juhász Gábor a PYROCOOP Kft. ügvezetője, kérésünkre összefoglalta a vállalkozók legfontosabb teendőit a munkavédelem terén.

2020. július 1-jével a módosult jogszabályok hatására kis hazánkban össznépi számlázó programmal történő számlakiállítás kezdődött. Sokan mostanában állították ki számlázó programmal életük első online számláját, melyet megelőzően a programban a különböző beállításokat megtették.

szombat, 18 július 2020 20:12

KATA 2021 – kit érint?

Írta:

A kisadózó vállalkozások tételes adója, a kata bizonyos szabályai jelentősen változnak 2021. január 1-től, amely a katá-s vállalkozások jelentős részét szerencsére anyagilag nem érinti, mivel a havonta fizetendő kata 25 / 50 / 75 ezer forintos összege nem változik. A változásokat a 2020. július 14-én megjelent 168. számú Magyar Közlöny tartalmazza, mely elérhető a www.magyarkozlony.hu weboldalon.

csütörtök, 16 július 2020 17:59

Pénztárgép helyett számla

Írta:

Ha valaki kötelezett pénztárgépes nyugtaadásra, de valamiért nem tudja, vagy nem szeretné azt megvenni, akkor van lehetősége arra, hogy minden értékesítéséről számlát adjon. Tehát így elkerülhető a pénztárgép beszerzése.

  • Minta

    Reklám helye