2020. július 1-jével a módosult jogszabályok hatására kis hazánkban össznépi számlázó programmal történő számlakiállítás kezdődött. Sokan mostanában állították ki számlázó programmal életük első online számláját, melyet megelőzően a programban a különböző beállításokat megtették.

szombat, 18 július 2020 20:12

KATA 2021 – kit érint?

Írta:

A kisadózó vállalkozások tételes adója, a kata bizonyos szabályai jelentősen változnak 2021. január 1-től, amely a katá-s vállalkozások jelentős részét szerencsére anyagilag nem érinti, mivel a havonta fizetendő kata 25 / 50 / 75 ezer forintos összege nem változik. A változásokat a 2020. július 14-én megjelent 168. számú Magyar Közlöny tartalmazza, mely elérhető a www.magyarkozlony.hu weboldalon.

csütörtök, 16 július 2020 17:59

Pénztárgép helyett számla

Írta:

Ha valaki kötelezett pénztárgépes nyugtaadásra, de valamiért nem tudja, vagy nem szeretné azt megvenni, akkor van lehetősége arra, hogy minden értékesítéséről számlát adjon. Tehát így elkerülhető a pénztárgép beszerzése.

Igen, mindenképpen. Csak ekkor fog egyezni a pénztárgép szerinti és a kasszában lévő pénzkészlet, ha a váltópénzt is beütjük.

szerda, 15 július 2020 17:10

Hogyan tudok pénztárgépet vásárolni?

Írta:

Ha pénztárgépet szeretnél vásárolni, első lépés, hogy az adóhivatal felé a PTGREG adatlapon bejelented, hogy szeretnél. Ha benyújtod ezt az adatlapot, akkor néhány napon belül kapsz egy üzembe helyezési kódot. Ennek birtokában tudod a pénztárgép forgalmazóktól megrendelni illetve megvásárolni a kiválasztott online pénztárgépet.

2020. október 16-ig kell pótolni a pénztárgépek éves felülvizsgálatát azoknak a vállalkozóknak, akiknél ez a veszélyhelyzet miatt az esedékesség időpontjában nem történt meg.

kedd, 14 július 2020 17:31

Nyugtaadási kötelezettség

Írta:

Vannak olyan esetek, amikor nem kell számlát kiállítani az értékesítésről, hanem elég nyugtát adni a vevőnek.  

  • Reklám helye