vasárnap, 14 június 2020 18:39

Letölthető dokumentumok Kiemelt

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

A weboldalon a„Dokumentumok” fülön az alábbi dokumentumok tölthetők le pdf. formátumban:

 

A Tartalomjegyzékből kiderül, hogy mennyi fontos és hasznos témáról írtunk az Egyéni vállalkozó leszek! című E-könyvünkben, amelyben kezdő, újrakezdő és működő vállalkozások is találnak a szabályok mellett gyakorlati tanácsokat is. Az E-könyvet a www.vallalkozoikerdesek.hu oldalon lehet megszerezni.

Összefoglaló: 2020. július 1-jén új időszámítás kezdődik a NAV számlaadat szolgáltatás terén. Kire, hogyan vonatkozik az új szabályozás? És meddig tart a szankciómentes időszak?

 


A legfontosabb alap számlázási információk röviden összefoglalva
 
 

Online számlázó rendszer nyilvántartása

Az általunk használ online számlázó rendszer nyilvántartása – ha használunk online számlázó rendszert, mint például a szamlazz.hu, billingo.hu, NAV Online számla stb.

 

Számlázó program nyilvántartása

Ha a számítógépünkre vagy a laptopunkra telepített számlázó programot használunk, arról ezt a nyilvántartást vezethetjük.

 

Szigorú számadású nyomtatványok nyilvántartása

Ha nyomtatványboltban vásárolunk számlatömböt vagy nyugtatömböt, akkor azokat a megvásárlást követően fel kell vezetni a szigorú számadások nyilvántartásába. Erre, és a nyomtatványok felhasználásának nyilvántartására szolgál ez a nyomtatvány, amelyet fajtánként kell vezetni. Tehát külön a számlának, külön az egyszerűsített, másik nevén készpénzfizetési számlának és külön a nyugta tömbnek.

 

Online számla regisztráció

Az Egyéni vállalkozó leszek! című, 2020. májusban megjelent E-könyvünk egyik fejezete a regisztráció lépéseit mutatja be részletesen, képernyő fotókkal. Mivel ez most a legtöbb vállalkozást érinti, ezért ezt a fejezetet most az érdeklődőknek közre adjuk.

Az online számla regisztráció napjainkban a legtöbb vállalkozást érinti. Rengeteg kérdés felmerül a regisztrációról, mert nem is olyan egyszerű azt jól megcsinálni.

 

blockchain 3019120 1280

Megjelent: 189 alkalommal Utoljára frissítve: szombat, 01 augusztus 2020 08:19

Média

Egyéni vállalkozó leszek! című E-könyv tartalomjegyzék, online számla regisztráció lépésről lépésre bemutató fejezet, Szigorú számadású nyomtatványok nyilvántartása, pdf. formátumban letölthető.
  • Reklám helye