szerda, 15 július 2020 17:10

Hogyan tudok pénztárgépet vásárolni?

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Ha pénztárgépet szeretnél vásárolni, első lépés, hogy az adóhivatal felé a PTGREG adatlapon bejelented, hogy szeretnél. Ha benyújtod ezt az adatlapot, akkor néhány napon belül kapsz egy üzembe helyezési kódot. Ennek birtokában tudod a pénztárgép forgalmazóktól megrendelni illetve megvásárolni a kiválasztott online pénztárgépet.

A pénztárgép üzembe helyezésekor a vállalkozónak szerződést kell kötni valamelyik mobilszolgáltatóval a pénztárgép és a NAV közötti adatkapcsolat biztosítására. Természetesen ezt az adatkapcsolatot fenn is kell tartani mindaddig, amíg a pénztárgép üzemel a helyszínen.

Ha valakinek nem kötelező pénztárgéppel nyugtát adni, azért vásárolhat pénztárgépet, ha az megkönnyíti a munkáját.

A pénztárgéphez kasszát is kell vásárolni. Úgy szól a szabály, hogy a pénztárgéphez hozzárendelten pénztároló eszközt kell tartani. A kasszában lévő pénznek minden pillanatban meg kell egyeznie a pénztárgépbe beütött bevételek és kiadások különbözetével, vagyis azzal az összeggel, amit a pénztárgép mutat.  Ez azt jelenti, hogy reggel, vagyis nyitáskor a nyitó készpénzt be kell ütni a pénztárgépbe, és mindig, minden, kasszát érintő pénzmozgást rögzíteni kell a pénztárgépben. Azt is, amikor kiveszünk a kasszából. Minden ilyen pénzmozgásnál ki kell állítani egy befizetési vagy egy kifizetési bizonylatot. Ilyen bizonylat kiállítására minden pénztárgép képes. Figyeljünk arra, hogy mit hová ütünk be, fontos, hogy a vállalkozás bevételébe tényleg csak az kerüljön bele, ami az eladásból származik.

fax 1904656 1280

 

A témáról bővebben olvashatsz az Egyéni vállalkozó leszek! című E-könyvünkben, amit kezdő és újrakezdő egyéni vállalkozóknak írtunk, és biztosítjuk, hogy méltányos áron hozzá tudj jutni. Az E-könyv a www.vallalkozoikerdesek.hu weboldalon érhető el, és lehetőséged van a Vállalkozói kérdések Facebook csoportban a vállalkozásoddal kapcsolatos kérdésed feltenni, amit profi könyvelő és adótanácsadó válaszol meg. 

Megjelent: 541 alkalommal Utoljára frissítve: szombat, 01 augusztus 2020 07:55

Média

Ha pénztárgépet szeretnél vásárolni, első lépés, hogy az adóhivatal felé a PTGREG adatlapon bejelented, hogy szeretnél. Ha benyújtod ezt az adatlapot, akkor néhány napon belül kapsz egy üzembe helyezési kódot.
  • Minta

    Reklám helye