Elemek megjelenítése címkék szerint: egyéni vállalkozó

szombat, 13 június 2020 11:45

Egyéni vállalkozó leszek!

Az Egyéni vállalkozó leszek! című E-könyv egy leendő egyéni vállalkozó és leendő könyvelője minden fontos részletre kiterjedő beszélgetése párbeszéd formájában. Az E-könyv elsősorban a téma iránt érdeklődőknek, a kezdő és nem kezdő, valamint az újrakezdő egyéni vállalkozóknak szól, hogy a rájuk vonatkozó jogszabályrengetegben jobban el tudjanak igazodni.

Kategória: E-könyv
szombat, 06 június 2020 20:26

Kamarai regisztráció

Az egyéni és társas vállalkozásoknak a bejegyzésüket követő 5 napon belül be kell jelentkezniük a kamarához. A kamarák gazdasági érdekképviseleti szervezetek. A kamarai törvény értelmében minden egyéni és társas vállalkozásnak kérvényeznie kell kamarai nyilvántartásba vételét a székhelye szerint illetékes kereskedelmi és iparkamaránál.

A székhely olyan ingatlanban lehet, amely a tulajdonodban van, vagy amelyiknek a használatára jogosult vagy, például bérled vagy haszonélvezeted van rá. Ha nem a te tulajdonodban van az ingatlan, amit székhelynek szeretnél, akkor a tulajdonostól vagy tulajdonosoktól kell kérned hozzájáruló nyilatkozatot arra, hogy ott egyéni vállalkozóként tevékenykedhess.

Az egyéni vállalkozói regisztráció során meg kell jelölni egy főtevékenységet, és mellette lehet más tevékenységed is. A tevékenységeket menet közben tudjuk bővíteni, változtatni, ha szükséges. Olyan tevékenységet tudsz végezni, amelyikhez van iskolai végzettséged, ha szükséges hozzá iskolai végzettség.

  • Reklám helye