Elemek megjelenítése címkék szerint: egyéni vállalkozó

szombat, 13 június 2020 11:45

AKCIÓ! Egyéni vállalkozó leszek!

Leendő egyéni vállalkozóknak, kezdő könyvelőknek, kezdő vállalkozóknak és a téma iránt érdeklődőknek készítettük az Egyéni vállalkozó leszek! című E-könyvünket. Minden fontos tudás benne van, amit egy induló vállalkozásnak tudni érdemes, de a már működő vállalkozások is biztosan találnak hasznos információt benne.

Kategória: E-könyv
szombat, 06 június 2020 20:26

Kamarai regisztráció

Az egyéni és társas vállalkozásoknak a bejegyzésüket követő 5 napon belül be kell jelentkezniük a kamarához. A kamarák gazdasági érdekképviseleti szervezetek. A kamarai törvény értelmében minden egyéni és társas vállalkozásnak kérvényeznie kell kamarai nyilvántartásba vételét a székhelye szerint illetékes kereskedelmi és iparkamaránál.

A székhely olyan ingatlanban lehet, amely a tulajdonodban van, vagy amelyiknek a használatára jogosult vagy, például bérled vagy haszonélvezeted van rá. Ha nem a te tulajdonodban van az ingatlan, amit székhelynek szeretnél, akkor a tulajdonostól vagy tulajdonosoktól kell kérned hozzájáruló nyilatkozatot arra, hogy ott egyéni vállalkozóként tevékenykedhess.

Az egyéni vállalkozói regisztráció során meg kell jelölni egy főtevékenységet, és mellette lehet más tevékenységed is. A tevékenységeket menet közben tudjuk bővíteni, változtatni, ha szükséges. Olyan tevékenységet tudsz végezni, amelyikhez van iskolai végzettséged, ha szükséges hozzá iskolai végzettség.

  • Minta

    Reklám helye