Elemek megjelenítése címkék szerint: áfa

szombat, 13 június 2020 11:45

AKCIÓ! Egyéni vállalkozó leszek!

2020. október 31-ig 3.600,- Ft-os áron lehet hozzájutni Az Egyéni vállalkozó leszek! című E-könyvhöz, amit gyakorló könyvelő és adószakértő állított össze elsősorban egyéni vállalkozóknak. Minden fontos tudás benne van, amit egy induló vállalkozásnak tudni érdemes, de a már működő vállalkozások is biztosan találnak hasznos információt benne. Aki a vállalkozások adózásával kapcsolatos felmerülő kérdéseire is szeretne egy évenkeresztül választ kapni, ő választhatja ezt a lehetőséget is az E-könyv megvásárlásakor, ebben az esetben a kedvezményes ár 8.500,- Ft. Ez az ár 2020. október 31-ig érvényes!

Kategória: E-könyv
vasárnap, 07 június 2020 20:37

Milyen áfa mértékek vannak jelenleg?

Minden termékértékesítés és szolgáltatásnyújtás az áfa törvény alapján be van sorolva, hogy az értékesítése milyen áfa mérték alá tartozik. A besorolás úgy történik, hogy az áfa törvény tartalmazza azokat a termékértékesítéseket és szolgáltatásnyújtásokat, ahol nem az általános, 27 %-os áfát kell felszámítani a számlázás során. Ami nem szerepel a kivételek között, az 27 %-os áfás értékesítés.

Címkék:
vasárnap, 07 június 2020 20:31

Mit jelent az áfa, kire vonatkozik?

Áfa alany, aki a saját neve alatt gazdasági tevékenységet folytat, vagyis rendszeresen és üzletszerűen bevételszerző tevékenységet végez.

Az áfa az általános forgalmi adó rövidítése. Az áfa egy adónem, egy adófajta, amelyet a fogyasztás alapján a végső fogyasztó fizet meg. Az áfa nem az eladó bevétele, hanem a költségvetésé, az eladó csak beszedi azt a vevőtől. Azzal el is kell számolnia!

Címkék:
  • Reklám helye