2016. szeptember 03., szombat 16:54

Iskolakezdési támogatás - béren kívüli juttatás

Írta:

Az iskolakezdési támogatás béren kívüli juttatásnak minősül, ami azt jelenti, hogy a munkavállalót nem terheli adófizetési kötelezettség, a munkáltatónak pedig alacsonyabb mértékű adót kell fizetnie ezen juttatás után.

Iskolakezdési támogatást adhat a munkáltató azoknak a munkavállalóinak, akiknek a gyermeke közoktatási intézményben tanul. A juttatás utalvány formájában adható, és a munkavállaló 2016. december 31-ig használhatja fel azt tankönyv, taneszköz, ruházat vásárlására.

2016. augusztus 15., hétfő 20:09

Dolgozó felvétele

Írta:

A vállalkozás fejlődésének egy fontos lépése az első dolgozó felvétele. Tekintettel arra, hogy a dolgozó foglalkoztatásával kapcsolatos ismereteket nem tanítják iskolában, azt a vállalkozóknak azt az életben, „élesben”, esetenként a saját kárán kell megtanulni. Nagyon drága lehet a tandíj, ezért az alapvető szabályokkal saját érdekében tisztában kell lennie.

2016. augusztus 15., hétfő 19:02

Elseje van, számláznom kell!

Írta:

A vállalkozó életében vannak a hónap napjaihoz kötődő kötelezettségek.

Ilyen „kellemes” kötelezettség, ha vannak havonta teljesülő folyamatos szerződései. A hónap elteltével elkészülnek a teljesítésigazolások, számba kell venni az előző hónapban végzett munkákat. Optimális esetben a hónap utolsó, vagy a következő hónap első napján elkészül a teljesítésigazolás, amely alapján ki lehet bocsájtani a számlát, és mielőbb eljuttatni a vevőhöz.

2016. augusztus 15., hétfő 18:54

A vállalkozók 12 pontja

Írta:

Egy sikeres vállalkozásnak sok szempontot kell szem előtt tartani. Összegyűjtöttem a véleményem szerint legfontosabbakat.

2016. július 08., péntek 12:46

Vállalkozási fajták bemutatása

Írta:

Jelenleg Magyarországon az alábbi profitorientált vállalkozási formákat működtethetik magánszemélyek:

  • egyéni vállalkozás
  • egyéni cég
  • közkereseti társaság
  • betéti társaság
  • korlátolt felelősségű társaság
  • részvénytársaság.
2016. július 08., péntek 12:45

Keressünk könyvelőt!

Írta:

Mielőtt vállalkozást indítunk, célszerű szakemberek tanácsait kérni. A tanácsadónknak el kell mondanunk a pontos elképzelésünket, mivel, hol és hogyan szeretnénk foglalkozni. Ennek ismeretében tud majd ő segíteni a megfelelő vállalkozási forma kialakításában. A magyarországi adózási rendszer rendkívül sokrétű és színes. Széles palettából lehet válogatni, de nagyon nem mindegy, mit választunk!

Talán a legfontosabb a megfelelő könyvelő kiválasztása.

De miről ismerszik meg a jó könyvelő?

2016. július 08., péntek 12:45

Cégvezető – kontra – könyvelő

Írta:

Amit tudni kell a vezetői felelősségről

Cégvezető, ügyvezető, igazgató manapság szinte minden 18. életévét betöltött, cselekvőképes felnőtt lehet. Néhány óra leforgása alatt létrehozható például egy Kft, és szintén órákon belül elkészülhetnek a névjegykártyák, melyre rákerül a titulusunk. Nem szükséges hozzá iskolai végzettség, tanfolyam, vagy bármilyen képzés.

1. oldal / 3

Kitűzött cikk

  • Reklám helye

Please publish modules in offcanvas position.